Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-almás sült csirke

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db csirkecomb
  • 2 db alma (lehetőleg édes)
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál méz
  • petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Vékonyan kiolajozunk egy tepsit. A megtisztított csirkecombokat egymás mellé helyezzük a tepsibe. Kis kockákra felvágjuk az almákat, majd rászórjuk a csirkére. A vöröshagymákat és a fokhagymákat pedig negyedeljük, ezután a csirkecombok közé helyezzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és petrezselymet szórunk rá. A fehérbort a combok alá öntjük.

    200-220 °C fokos előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és rácsorgatjuk a combokra a
    mézet. Visszarakjuk most már alufólia nélkül a sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Zsoozsy
Mindig félek a hozzászólás nélküli receptektől, de bevállaltam... Kezdjük ott, hogy miután csirkék megtisztítva a tepsiben az olajon, rá az alma, mellé a hagyma és fokhagyma, csirkéken az alma - hogy kerül a bor alá...?! És különben is: miért alá? Miért nem rá? Vagy köré inkább? A másik megjegyzésem-kérdésem pedig a sütés módja lenne, hogy légkeveréses/grill/alul-fölül, stb - ezeket miért nem részletezik a receptek soha...? :( Amúgy finom lett, így is :) , találomra, hogy felemeltem a csirkéket (pedig máskor előbb fogom a bort önteni, és utána a csirkéket rakni, mert mi értelme fordítva csinálni, hogy előbb tele almával, és utána emelgessem, nekem amúgy simán csak okés volt, a kedves viszont oda meg vissza volt tőle, amiből mondjuk nem tudom, hogy mennyi volt a kedvessége, de egy része biztos a receptet közlőé, úgyhogy tessék: gratula és köszi! :) Vagyis végül is minden jó, ha a vége jó, de attól még a kérdéseim aktuálisak legközelebbre is! :) Köszi! :)

Hasonló Receptek

Magazin