Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirítós, ahogy még sohasem próbáltad!

Mesés illatával olyan érzést kelt az emberben, mintha épp a legbonyolultabb fogás készülne a sütőben. Pedig ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb vacsora.

Nem vagyok egy mézrajongó. A volt férjem családja méhészkedik. Nem sikerült megszeretnem 13 év alatt sem ezt az édes nedűt. Pedig próbálkoztam, tényleg. És tudom, a gesztenyeméz a világ legcsodálatosabb dolga, a repce igazi különlegesség, de valahogy nem az én világom. Teában teljesen ihatatlan számomra. De igyekszem mindig használni, Marci gyerek szerencsére rajongója a méznek, képes kanállal enni, én meg igyekszem ehhez mosolyogni és nem rosszul lenni, hogy jaj ez nekem nem menne. :)

No és persze igyekszem olyan ételekkel is próbálkozni, amivel rá tudom venni a gyereket, hogy hajlandó legyen megenni a kenyeret sonka nélkül is. Azt hiszem, megnyertem ezt a csatát! :)



Hozzávalók (8 darabhoz):

2 db alma
25 g vaj
2 ág friss kakukkfű
8 szelet toastkenyér
4 tk méz

1. Száraz serpenyőben kissé pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Az almákat mossuk meg, vágjuk négyfelé, magozzuk ki, és szeleteljük fel.

2. A pirított kenyérszeleteket kenjük meg a vajjal, és rendezzük el rajta az almaszeleteket. Szórjuk meg pirítósokat a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, locsoljuk meg a mézzel, és süssük a 200 fokos sütőben 5 percig.

Elkészítési idő: 20 perc

A recept a Fanny konyha 2015/10.számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss