Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-áfonyás béles

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk vanília aroma
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg áfonyalekvár
  • 1 kevés porcukor (a tetejére)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a robotgép táljába öntjük és a dagasztókar segítségével sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként frissentartó fóliába tekerjük, és szobahőmérsékleten körülbelül fél órát pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra. Kevés lisztet használva 1,5-2 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk a tésztát 30x20 nagyságúra. Egyenként (vagy ha légkeveréses a sütőnk, akkor kettesével) külön sütőtepsibe körülbelül 8 perc alatt kisütjük a tésztalapokat.
  3. Amíg a kisült lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejet és a búzadarát összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral és egy csipet sóval felhabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt.
  4. Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi áfonyalekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot.
  5. Alufóliával letakarva legalább 1 estét hűtőben pihentetjük, de 2 naposan az igazi. Porcukorral megszórhatjuk, éles késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető, finom sütemény, a karácsonyi asztalról nem hiányozhat. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss