A tészta hozzávalóit a robotgép táljába öntjük és a dagasztókar segítségével sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként frissentartó fóliába tekerjük, és szobahőmérsékleten körülbelül fél órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra. Kevés lisztet használva 1,5-2 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk a tésztát 30x20 nagyságúra. Egyenként (vagy ha légkeveréses a sütőnk, akkor kettesével) külön sütőtepsibe körülbelül 8 perc alatt kisütjük a tésztalapokat.
Amíg a kisült lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejet és a búzadarát összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral és egy csipet sóval felhabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt.
Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi áfonyalekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot.
Alufóliával letakarva legalább 1 estét hűtőben pihentetjük, de 2 naposan az igazi. Porcukorral megszórhatjuk, éles késsel szeleteljük fel.