Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes adventi csillag

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 12,5 dkg méz
  • 25 dkg búzafinomliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 20 dkg őrölt mókusmogyoró
  • A töltelékhez és a díszítéshez:
  • 9 dkg őrölt mókusmogyoró
  • 3 dkg búzacsíra vagy zabpehely
  • 6 dkg méz
  • 1-2 ek víz
  • 5 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

    1. Egy tálban habosra keverjük a vajat, és beledolgozzuk a megmelegített mézet. A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd a tálba öntjük. Simára gyúrjuk kb. 1,25 dl vízzel, és belekeverjük a mogyorót. Az így kapott tésztát 1/2 cm vastag lappá nyújtjuk, és kivágunk belőle 80 db csillagot. Ezeket tepsibe fektetjük, a 200 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük kb. 10 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
    2. Közben a töltelékhez a mogyorót összekeverjük a búzacsírával, a folyékony mézzel és 1-2 ek vízzel. Minden 2. csillag aljára 1-1 tele teáskanálnyi tölteléket halmozunk, majd az aljával lefelé fordítva finoman rányomunk egy másik csillagot.
    3. Végül a fémtálba tördelt csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, vékony csövű habzsákba töltjük és díszítésül a töltött tésztacsillagokra nyomjuk.

Megjegyzés

Fotó: WirthsPR / Trendxpress

MME
A sütéshez reformboltban kapható aktív manukamézet is használhatsz: antibakteriális tulajdonságának köszönhetően segít megőrizni az egészségeteket a hideg évszakban.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin