Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mez-torta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 dl tejszín
  • 1/2 üvegcse rumaroma
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • tejszín
  • tejcsokoládé
  • kék ételfesték

Elkészítés

Elkészítés: Tésztához hagyományos módon piskótát sütünk, ha kihűlt, póló alakot formázunk belőle.

A krémhez a gesztenyét a rumaromával és a vaníliás cukorra simára keverjük, közben kemény habbá verjük a tejszínt, és több mint a felét a gesztenyéhez adagoljuk, majd összekeverjük őket. A piskótát ezzel a krémmel töltjük meg.

Díszíteni a tejszínnel tudjuk, tetszés szerint. A focilabdához és a betűkhöz a csokoládét vízgőz felett olvasztjuk, majd a kívánt formákat megrajzoljuk, ha megdermedt a csoki, ráhelyezhetjük a tortára.

Ezek is érdekelhetnek