Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói töltött paprika

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Mivel a töltelékben és a szószban is van hagyma, azt egyben készítem el. A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. A felét félreteszem. A hagymán a darált húst megpirítom, hozzáadom a feldarabolt hegyes paprikát, a chilit, a paradicsomot, a zöldségeket és a rizst. Fűszerezem. Öntök hozzá 2 dl vizet, félig megfőzöm.

Közben a paprikákat megskalpolom, a magházat eltávolítom. A paradicsomokat aprítom.

A paprikákat megtöltöm.

A serpenyőbe visszateszem a hagymákat, hozzáadom a paprikát, chilit, ráöntöm a paradicsomlevet, fűszerezem. Beleállítom a megtöltött paprikákat, s a serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

Lereszelem a sajtot, rászórom a paprikákra, aranybarnára sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy darab paprikát, köré paradicsomszószt. Tortilla-val fogyasztom.

Megjegyzés

Szeretem a hagyományos magyar töltött paprikát, de nyitott vagyok minden másra, ami ettől eltér. Annál is inkább, mert a világ számos országában - így Mexikóban is - megfordultam. Volt alkalmam a mexikói konyhát is megkóstolni. A mexikói ételekben dominál a chili, mint ahogy ebben az ételben is. A csokoládét is kedvelik. A csokoládét én is szeretem, de ebből az ételből még is kihagytam, aki akarja, tegye bele. Én inkább külön elnyalogatom. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss