Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük, jól lerázzuk a víztől és félretesszük. A mexikói zöldségkeveréket enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, habzásig hevítjük, és felöntjük a tejjel, abesamelt sűrűre főzzük.
A tojásokat a fűszerekkel elkeverjük, hozzáadjuk a tészta felét és a mexikói zöldségkeveréket, összeforgatjuk.
Egy 24 cm-es hőálló tálat vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A forma aljára öntjük az üres tésztát, majd erre a zöldséges-tojásos tésztát. Tejföllel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre