Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói sült oldalas hercegnő burgonyával

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1,2 kg oldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 dl frissen facsart narancslé
  • 1,5 dl fehérborecet
  • 4 ek paradicsompüré
  • 1 db hegyes erős paprika/csili paprika
  • 6 ek szezámmagolaj
  • 1 tk cukor
  • frissen őrölt színes bors
  • csilipaprika (őrölt)
  • A hercegnő burgonyához:
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj/ margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • szerecsendió (őrölt)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk. Az oldalast kb. 2 csontonként feldaraboljuk, majd sóval, csilipaprikával bedörzsöljük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, a húsokat belefektetjük, hozzáadjuk a hagymakockákat, a narancslevet és a borecetet. A tepsit lefedjük, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.
  2. Levesszük róla a fedőt, és rádobjuk a felaprított póréhagymát. A hegyes erős paprikát apró kockára vágjuk, összekeverjük a paradicsompürével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük 2 dl vízzel. A mártást a húsokra kenjük, visszatoljuk a sütőbe és fedő nélkül, további 15-20 percig sütjük.
  3. Amíg sül a hús, a burgonyát megtisztítjuk, és puhára főzzük, sós vízben. Még melegen burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojások sárgáját, a sót és az őrölt szerecsendiót. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és papírral bélelt tepsibe kis rózsákat nyomunk, egymástól 2-3 cm-re.
  4. Ha a hús megsült azonnal mehet be utána, kb 10 percnyi sütésre van szüksége. Addig a húst tálalhatjuk, ha a hercegnő burgonya megsült, azt a hús köré rakjuk. Savanyúságot kínáljunk hozzá!

 

Megjegyzés

Talán nálunk egy kicsit szokatlan íz kompozíció, a narancsos-csípős, de mindenképp érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! Glutént, tejet, szóját nem tartalmaz! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss