Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói sonkás-tojásos-zöldséges őzgerinc

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mexikói zöldségkeveréket a vajon, kevés víz és só hozzáadásával puhára pároljuk. Víz ne maradjon alatta.
  2. Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből a borsból, a sóból és a citromléből elkészítjük a mártást.
  3. A zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldjuk, felmelegítjük.
  4. Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzáadjuk.
  5. Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá fóliát tehetünk, úgy könnyebb lesz kiszedni.
  6. A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba). Ezután beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a maradék masszát, végül befedjük a sonkával. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.

Megjegyzés

Családi ünnepek, szilveszter, húsvét alkalmából szoktam készíteni! - Piri Anyó

Ezek is érdekelhetnek

Friss