Előkészítés: A kukoricát megfőzzük, késsel levágjuk a csövekről a szemeket. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, kissé kiverjük. A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A kukoricát leszűrjük.
Elkészítés: Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és fedő alatt megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt 15 percig főzzük. Eldolgozzuk benne a ketchup-öt és a paradicsompürét, további 15 percig főzzük-sűrítjük. Közben a maradék 4 evőkanál olajat felforrósítjuk, mindkét oldalukon hirtelen átsütjük benne a hússzeleteket. Tűzálló tálba fektetjük, meghintjük sóval és borssal, ráöntjük a pecsenyelét. A paradicsommártásba keverjük a kukoricát és a chilit, a hússzeletekre simítjuk, és a sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C, gázsütő 2. fokozat) 30-35 percig sütjük. A petrezselymet leöblítjük, megszórjuk-díszítjük vele az étel tetejét, és párolt rizzsel vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.