Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mexikói rizses hús

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg rizs
  • 1 csomag fagyasztott mexikói vegyes zöldség (450 g)
  • 1 csomag mexikói fűszerkeverék
  • 1 nagy doboz tejföl (375 ml)
  • 1 fej vörös hagyma
  • bors
  • paprika

Elkészítés

    1. A rizst, bő vízben, egy kanál delikáttal megfőzzük. A  zöldségkeveréket egy kanál vajon megpároljuk.
    2. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, majd két evőkanál olajon megpároljuk. A húst egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával megfűszerezzük, majd 1,5 dl vízzel felengedve megpároljuk úgy, hogy egy kis szaftja maradjon.
    3. A főtt rizst vajjal kikent üvegtálba rétegezzük, megborsozzuk, majd ráhalmozzuk a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverjük egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal, majd lekenjük vele a réteges zöldségeket és a húst, aztán egy nagy marék reszelt sajttal beterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben összesütjük, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin