Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói rizses hús

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A rizst, bő vízben, egy kanál delikáttal megfőzzük. A  zöldségkeveréket egy kanál vajon megpároljuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, majd két evőkanál olajon megpároljuk. A húst egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával megfűszerezzük, majd 1,5 dl vízzel felengedve megpároljuk úgy, hogy egy kis szaftja maradjon.
  3. A főtt rizst vajjal kikent üvegtálba rétegezzük, megborsozzuk, majd ráhalmozzuk a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverjük egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal, majd lekenjük vele a réteges zöldségeket és a húst, aztán egy nagy marék reszelt sajttal beterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben összesütjük, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss