Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mexikói paradicsomos spagetti csirkemellel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • olaj
  • 25 dkg koktél paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 1 db csirkemellfilé (nagy)
  • fehér bors
  • cayenne bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • oregánó
  • fokhagyma granulátum
  • 55 dkg bolognai mártás
  • 43 dkg mexikói konzerv
  • 25 dkg spagetti

Elkészítés

    1. Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd beletesszük a negyedekre vágott koktélparadicsomot és a babérleveleket. Egy kicsit hagyjuk őket együtt karamellizálódni, amíg a paradicsomok is engednek egy kis levet.
    2. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy a húst ellepje. (Ha túl sűrű, később még higíthatjuk vízzel.) Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. (Jobb ha többször fűszerezzük inkább, mert ha bele kerülnek a konzervek, kicsit édes íze lesz.) Fedőt teszünk rá, és ameddig a csirkemell meg nem puhul, pároljuk.
    3. Hozzáadjuk a bolognai mártást,  1-2 percig főzzük, majd mehet bele a mexikói konzerv is a vörösbabbal és a kukoricával.
    4. A sós vízben kifőzött, leszűrt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz és jól összekeverjük.

    SÜLT BOLOGNAI SPAGETTI>>> 

    PIKÁNS KOLBÁSZOS SPAGETTI>>> 

    PESZTÓS SPAGETTI>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin