Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mexikói lepény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,2 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag (5 szál újhagyma)
  • vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

    Elkészítés: 15 dkg lisztet összekevertem 1 csomag sütőporral, hozzáadtam 2 tojást, 1,5 dl tejfölt, 1,2 dl olívaolajat, 1 teáskanál sót és egy csomag (5 szál) megtisztított, apróra vágott újhagymát. Kissé bizarr, folyékony, zöld masszát kaptam, de az illata ígéretesnek tűnt. Kivajaztam egy kicsi (kb. 23 cm), lapos, szögletes kerámiatálat, beleöntöttem a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöttem. Megvártam, amíg kihűl, majd kockákra szeleteltem. 3 perces lágy tojásokat főztem, majd megpucoltam két csomag újhagymát és hosszú üvegpoharakba tettem, ezzel tálaltam a lepényt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

palinta
szerintem való, az a kis tejföl..a sütibe is van tej...
Rigoletta
Igen, csak nem való szénhidrátnapra.
konczos
Én raktam bele egy kis borsot is. Finom lett.
ricotta
Ezt a receptet én is azonnal kipróbáltam és isteni. Persze egy kicsit mexikóiasítottam még: a liszt negyede kukorica liszt lett, és nemcsak hagyma, hanem kockázott pritamin és kevés morzsolt csemegekukorica is került bele. Nagyon finom köretnek is, vagy csak magában

Hasonló Receptek

Magazin