Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mexikói húsleves

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csirke (kb. 1 kg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 erős paprika (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1,5 l zöldségleves kockából
  • 10 dkg burgonya
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 érett avokádó
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A csirkét megmossuk, kettévágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, szintén félbe vágjuk. Az erős paprikát (ki-ki ízlése szerinti mennyiségben használja!) megmossuk, kettévágjuk.

    Elkészítés: A csirkét, a fokhagymát, a hagymát, a paprikát, a koriandert a római tálba tesszük, ráöntjük a húslevest, lezárjuk a tálat, és a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és a levest kb. 70 percig főzzük. Közben meghámozzuk a burgonyát. Megmossuk a paradicsomot, és negyedekre vágjuk. A főzési idő letelte után kivesszük a tálat a sütőből. A csirkét tálra emeljük, a levet átszűrjük. A csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húsát falatnyi kockákra vágjuk. Az átszűrt levest ismét a római tálba öntjük, beletesszük a húst. A burgonyát sajtreszelőn a levesbe reszeljük, belekeverjük a paradicsomot, és a levest fedő nélkül 10 percre visszatesszük a sütőbe. Az avokádót meghámozzuk, vékony gerezdekre vágjuk. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük, belekeverjük az avokádót. Tálaláskor vágott petrezselymet szórunk rá, és tejfölt kínálunk hozzá.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 661 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nakedbike
Megcsinálta a párom, nagyon finom lett és nagyon laktató. Egy kicsit pikáns az íze.

Hasonló Receptek

Magazin