Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói fűszeres leves tortillával

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • napraforgóolaj
  • 8 gerezd fokhagyma zúzva, préselve
  • 1 közepes hagyma
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1/2 kávéskanál őrölt chili
  • 1 babérlevél
  • 1 liter sűrű csirke alaplé
  • bors
  • cayenne bors
  • A betéthez ízlés szerint:
  • 20 dkg főtt csirkemell, aprítva vagy tépkedve
  • 1-2 evőkanál petrezselyem vagy friss koriander felaprítva
  • 1 érett avokádó apró kockákra vágva, 1/2 lime levével meglocsolva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 teáskanál tejföl
  • főtt kukorica
  • 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 1 fej lilahagyma apró kockákra vágva
  • 4-6 szelet tortilla lap

Elkészítés

Elkészítés: A cél egy nagyon fűszeres, jóízű alapleves készítése, amit sok betéttel gazdagítunk, kinek-kinek ízlése szerint, majd az asztalnál.

Melegítsünk nagy lángon egy nagy fazékban nagyon kevés olajat, és grillezzük meg rajta a tortilla lapokat, kicsit barnuljanak le, majd vegyük ki 1-2 perc múlva, papírtörlőn hagyjuk, hogy az olaj lecsöpögjön és a lapok megszáradjanak. Ezután tekerjük fel, és vágjuk nagyobb csíkokra.

A maradék olajra jöhet a fokhagyma és a hagyma, 1-2 percig dinszteljük, majd tegyük bele a paradicsompürét, a római köményt, a koriandert, a sót, a szárított és őrölt chilit, a cayenne borsot és a borsot: pirítsuk jól le, majd öntsük fel az alaplé felével, forraljuk kb. 10-15 percig, majd egy botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá az alaplé másik felét, forraljuk ki, itt adjuk hozzá a babért is.

Amíg a leves fő, készítsük elő a betéteteket külön tálkákba.

Ha a leves kész, helyezzük az asztalra a betéteket,mindenkinek szedjünk belőle, éski-ki maga állítsa össze a betétekkel a maga ízlése szerint a levesét.

Megjegyzés

Ideális partira, vendégváráshoz, mert mindenki maga állíthatja össze a saját levesét.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss