Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mexikói csirkés tortilla tekercs

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 ek méz
  • 1 ek vörösbor ecet
  • 1 ek mustármag (egész)
  • 1 db avokádó
  • 1 db lime (vagy citrom)
  • 2 db újhagyma
  • 1 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 2 tk chili szósz
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek koriander
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 db tortilla
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítés

    1.  Egy nagy tálban összekeverjük a megmosott, szárazra nyomkodott, majd felcsíkozott csirkét 1 evőkanál olajjal, a mézzel, az ecettel és a mustármaggal. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a tölteléket.
    2. A töltelékhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadjuk a citrom- vagy a lime levet és összetörjük egy villa segítségével.
    3. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a paprikákat megmossuk, majd kicsumázzuk, végül felcsíkozzuk őket.
    4. Az újhagymát és a piros paprika szeleteket összekeverjük a chili szósszal, a paradicsommal és a korianderrel. Egy tálra kanalazzuk.
    5. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, a maradék felcsíkozott paprikát és rázogatva pároljuk 4-5 percig, amíg puha és barnás színű nem lesz. Kiöntjük a serpenyőből egy nagy tálba és a sütőben melegen tartjuk.
    6. A serpenyőt újra felforrósítjuk és a bepácolt csirkét  5-8 perc alatt megsütjük, addig, amíg meg nem puhul. Beletesszük a hagymát és a paprikát.
    7. A tortillát a sütőben vagy a mikróban felmelgítjük, majd megtöltjük őket, feltekerjük és tejföllel meglocsoljuk.

    MÉG TÖBB CSIRKÉS RECEPT >>> 

    Még több recept tortillával >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Christinke
Tényleg gyors és finom is...

Hasonló Receptek

Magazin