Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói csirkés tortilla tekercs

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1.  Egy nagy tálban összekeverjük a megmosott, szárazra nyomkodott, majd felcsíkozott csirkét 1 evőkanál olajjal, a mézzel, az ecettel és a mustármaggal. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelékhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadjuk a citrom- vagy a lime levet és összetörjük egy villa segítségével.
  3. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a paprikákat megmossuk, majd kicsumázzuk, végül felcsíkozzuk őket.
  4. Az újhagymát és a piros paprika szeleteket összekeverjük a chili szósszal, a paradicsommal és a korianderrel. Egy tálra kanalazzuk.
  5. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, a maradék felcsíkozott paprikát és rázogatva pároljuk 4-5 percig, amíg puha és barnás színű nem lesz. Kiöntjük a serpenyőből egy nagy tálba és a sütőben melegen tartjuk.
  6. A serpenyőt újra felforrósítjuk és a bepácolt csirkét  5-8 perc alatt megsütjük, addig, amíg meg nem puhul. Beletesszük a hagymát és a paprikát.
  7. A tortillát a sütőben vagy a mikróban felmelgítjük, majd megtöltjük őket, feltekerjük és tejföllel meglocsoljuk.

MÉG TÖBB CSIRKÉS RECEPT >>> 

Még több recept tortillával >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss