Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mexikói bableves (vegán)

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 2 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 35 dkg paradicsom
  • 5 dl zöldségleves alap
  • 40 dkg konzerv vörös vesebab
  • 1 tk füstös paprika
  • 1 tk tengeri só
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 ek szárított csili vagy 1 tk hagyományos csilipor
  • 20 dkg konzerv fekete bab
  • A tálaláshoz:
  • vegán tejföl vagy tejtermékmentes joghurt
  • 1 db avokádó
  • 1 db lime
  • kukoricachips (nachos)
  • vörös csilipaprika
  • friss koriander

Elkészítés

    1. Az olajat közepes lángon felhevítjük egy nagy, vastag falú lábosban. Beletesszük a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és 10 percig sütjük, vagy amíg üvegessé nem válik. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a levesalaplét, az átöblített és leszűrt vesebabot, a paprikát, a sót, az oregánót és a csilit. Felforraljuk, majd 5 percig sütjük lassú tűzön.
    2. Botmixerrel simára turmixoljuk a keveréket, majd beletesszük az átöblített és leszűrt fekete babot, és további 15 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik, és a fekete bab alaposan átmelegszik. Tejföllel és a tetejére szórt avokádókockákkal, belefacsart zöldcitromlével, rászórt összezúzott kukoricachipsszel, vékony szeletekre vágott vörös csilivel és korianderrel kínáljuk.

    Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2016

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin