Méteres torta

default user icon
1 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 4 tojás sárgája
  • 26 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 3/4 tasak sütõpor
  • 26 dkg liszt
  • 4 tojás fehérje
  • Krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tasak puncsízû puding
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál rum
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítés

    Elkészítése: A tojássárgát a porcukorral kikeverni, apránként hozzá az étolaj, a meleg víz, sütõpor, liszt és a felvert fehérje. A tészta felét õzgerincben megsütni, másik felébe 2 evőkanál kakaót tenni és még egy kanál vizet.
    Ha megsült a két õzgerinc, a tésztákat a bordák mentén felszeletelni, és az idõközben összekevert krémmel felváltva egy világosat, egy barnát összeragasztani. Két rudat kapunk belõle. Ezután mindkét rudat leöntjük tortabevonó csokoládéval. Ha megszilárdult, ferdén kell felszeletelni, így háromszínû lesz a sütemény.

Megjegyzés

Nagyon ízletes és látványos, aki szeretné, változtathatja a krémet, például a puncs puding helyett 25 dkg gesztenyepürét vagy mogyorókrémet tesz bele.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Viki 11 évvel ezelőtt
Ez tényleg nagyon finom, de nem torta! Minden torta sütemény, de nem minden sütemény torta!:)))

Hasonló Receptek