Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Méteres sütemény

default user icon
1

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • A krémhez:
  • 6-7 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

    1. A tésztához a tojást és a cukrot habosra keverjük. Külön-külön hozzáadjuk apránként, felváltva a vizet és az olajat és közben kevergetjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a masszához, és közben lassú fokozaton keverjük.
    2. Két őzgerincformát kolajozunk és kilisztezünk. A massza felét beleöntjük az egyik formába, a másik feléhez 2 hozzákeverjük a kakaót, majd beleöntjük a másik formába. Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük.
    3. A krémhezalisztet a tejjel csomómentesen kikavarjuk és megfőzzük (sűrű massza lesz belőle). Ezután hagyjuk kihűlni. A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot kikavarjuk. A teljesen kihűlt masszát hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
    4. Atésztát a krémmel összetapasztjuk (egy fehér, egy kakaós, egy fehér, egy kakaós stb.). A krémmel a tetejét is bevonjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (én egy kis olajat szoktam hozzáönteni), és bevonjuk vele a sütit. Ferdén szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

    MÉTERES KALÁCS >>> 

    GYORS ÉS ELRONTHATATLAN SÜTEMÉNYEK: 11 ISTENI BÖGRÉS RECEPT! >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom sütemény, le lehet fagyasztani is, felengedés után, ugyanolyan finom, mint frissen.

GyZsuzsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Lencsilányka 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Lisztes sűrítés helyett vaníliás pudingport szoktam használni. A tojásokat pedig külön választom, hogy könnyebb legyen a tészta.

Hasonló Receptek

Magazin