Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl langyos víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 cl rum vagy rumaroma
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • étcsoki vagy tortabevonó

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáöntjük az olajat és vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    2. A tésztát elfelezzük, az egyik adagba elkeverjük a kakaót. A masszát két kivajazott őzgerincformába öntjük és 165 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    3.  A krémhez a porcukrot habosra keverjük a puha vajjal és a rummal. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint tejjel felfőzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a vajat.
    4.  A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva, egy fehér, egy barna, összeragasztjuk a puncsos krémmel.
    5. Az étcsokit vagy tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal, vagy vajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Hideg helyre tesszük és ha megdermedt a csoki a tetején, ferdén felszeleteljük.

    Így készítheted el a méteres süteményt! >>>

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin