A túróhoz adjuk a vaníliás cukrokat, majd kissé összekeverjük. Nagyon kevés tejszín hozzáadásával lágyítjuk a krémet oly mértékben, hogy kenhető állagát megtartsa.
Keskeny őzgerincformát kibélelünk alufóliával, mely akkora legyen, hogy a tésztát is befedje. A krémeket felvátva kenjük a kekszekre.
Az első 3-4 db bekent kekszet torony formában rakjuk, majd óvatosan a formába helyezzük. A többi kekszet egyenként megkenve a krémmel a többihez tesszük, és kissé összenyomjuk, hogy a rúd formát megtartsa.
A kész rudat kívülről is bekenjük a túrós krémmel, majd olvasztott étcsokival megcsepegtetjük és mintázzuk. Hűtőszekrényben egy egész napon át hűtjük, puhítjuk
Másnap vagy fogyasztás előtt ferdén szeletekre vágva kínáljuk.
Időszükséglet: 82 (45 perc)
Nehézség: 76 (pofonegyszerű)
Árkategória: 72 (olcsó)
Személyes hozzáfűzés: Felvert tejszínhabbal, gyümölcs szíruppal pl. málna, eper vagy gyümölccsel, fagyival, de kevés likörrel meglócsolva még ízletesebb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre