Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Méteres kalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Méteres kalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 234
  • Elküldve: 111

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál Vénusz olaj
  • 26 dkg rétesliszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • Krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • Máz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 kávéskanál Vénusz olaj

Elkészítés:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém sárga tészta… következik. A krémhez simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk. Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. A krémhez használhatunk másfajta pudingot is pl. puncsízűt.





Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Sós ropogtatnivalók
Baráti beszélgetés, kártyaparti vagy társasozás, kellemes borozás... Igazán kellemes, ha ilyenkor finom sós aprósütemények is előkerülnek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kaviáros lazactatár Kaviáros lazactatár
Mascarponés lazackrém Mascarponés lazackrém
Müzlis-mézes keksz Müzlis-mézes keksz
Mézestészta figurákhoz (mézeskalács) Mézestészta figurákhoz (mézeskalács)
Csokis keksz Csokis keksz
Paprikás-gombás csirkeragu krumpligombóccal Paprikás-gombás csirkeragu krumpligombóccal
Shortbread (angol vajas keksz) Shortbread (angol vajas keksz)
Mákos zserbó II. Mákos zserbó II.
Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival
Vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással Vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118714_ujev-110.jpg Szilveszteri és újévi babonás ételek

Modern életvitelünkben eléggé háttérbe szorultak a régi idők babonái, mégis az év bizonyos szakaszaiban olyan erőre kapnak, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123377_sosapro-110.jpg Sós apróságok

A sós aprósütemények birodalma nagyon gazdag. A kelt tésztás, az omlós tésztás, a leveles tésztás, kevert tésztás apróságok igen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123368_whoopie-pie-110.jpg Három angolszász ünnepi süti

Ünnepek idején - a hagyományos sütemények készítése mellett – az emberre sokszor rátör a vágy, hogy olyan finomságokkal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115155_pulyka-110.jpg Pulykát az ünnepi asztalra!

Az elmúlt évek folyamán a pulyka a magyar háztartások jelentős részében a karácsonyi menü sztárjává vált. Ami nem is csoda,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118588_karacsony-110.jpg Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü

A karácsony drága dolog, és sajnos mostanság elég lapos a pénztárca. Sok mindenre kell költeni, de a menüt kiadósan is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118630_toltott-kaposzta-110.jpg Töltött káposzta

Azt mondják, a töltött káposzta melegítve az igazi. Kiváló téli étel, laktató és sokáig eltartható, akár két hétig is eláll az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept