Elkészítés: A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
Két nagy (28 cm hosszú) kikent, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Deszkára borítjuk, és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A krémhez simára keverjük puncs ízű pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal (porcukor+margarin) összekeverjük.
Összeállítjuk a süteményt: a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tészta… következik.
Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.
Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. Kiadós és nagyon finom!