Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Méteres kalács VIII.

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl étolaj (+ 2 evőkanál)
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

    Két nagy (28 cm hosszú) kikent, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

    Deszkára borítjuk, és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

    A krémhez simára keverjük puncs ízű pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal (porcukor+margarin) összekeverjük.

    Összeállítjuk a süteményt: a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tészta… következik.

    Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.

    Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. Kiadós és nagyon finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin