Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Méteres kalács

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag főzős pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 üveg rumaroma
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olaj jal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
    2. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint tejben megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a cukros margarint.
    4. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tortabevonót vízgőz felett felolvasszuk, majd a süteményt tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.

    KRÉMES NARANCS-MANDULA FATÖRZS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuzsigrin
Látom kitöröltétek a hozzászólásom :-/ ennyit erről az oldalról.. itt a bizonyíték,hogy ez az én képem,méghozzá erről az oldalról: NLC sütik képpel Topic http://www.nlcafe.hu/forum/?id=1057&fid=441&topicid=82811&step=3&page=2&forumuser=zsuzsigr%EF%BF%BDn&forumuserid=511883 64842. hozzászólás dátum 2008.12.20.

Hasonló Receptek

Magazin