Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Méteres kalács VI.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 40 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 5 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét habnak felverjük, majd fakanállal belekeverjük a többi hozzávalót a kakaó kivételével. Kicsit sűrű, de ne ijedjünk meg. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük a felét, a maradék tésztába keverjük a kakaót, és azt is formába tesszük. Megsütjük, tűpróbáig.

    Mikor kész és kihűlt, kb. 0,8 cm-es szeletekre vágjuk.

    A pudingot megfőzzük, ha kész, belekeverjük a margarint.

    A tésztaszeleteket összeragasztjuk a puncsos krémmel úgy, hogy a fehér és a kakaós szeletek váltakozzanak.

    A mázhoz a hozzávalókat felfőzzük, és kb. 10 percig kis lángon kavargatva besűrítjük, mikor kezd kihűlni, a sütire kenjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap ferdén vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Lehet a puncs helyett másmilyen pudinggal, esetleg többféle pudinggal is készíteni.

Csilien
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin