Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Méteres kalács III.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Méteres kalács III.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 157
  • Elküldve: 47

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 8 nagy tojás
  • 52 dkg porcukor
  • 2 dl + 1 evőkanál szobahőmérsékletű víz
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 52 dkg finomliszt vagy rétesliszt (felesben a legjobb)
  • 2 púpozott evőkanál keserű kakaópor
  • A forma kikenéséhez:
  • 5 dkg sütőmargarin
  • kb. 4 evőkanál finomliszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag (8 dkg) főznivaló puncs ízű pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 30 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál rum (ez el is maradhat)
  • A tetejére:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg sütőmargarin

Elkészítés:

1. A tésztához a tojások sárgáját először a porcukorral, majd a vízzel és a margarinnal jól kikeverjük. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A masszát kétfelé vesszük (úgy a legkönnyebb, ha két egyforma edénybe szedjük szét). Az egyiket a kakaóporral barnára *festjük*, és 1 evőkanál vizet adunk még hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük; felét az egyik, felét a másik masszába forgatjuk.

2. Külön-külön, margarinnal kikent, belisztezett, kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformákba töltjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155 fok) kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem tapad ragacsos massza.

3. Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, és a tetejét – ami sütésnél általában felpúposodik – egyenesre vágjuk. Ez lesz ugyanis majd az alja. A tésztát a forma bordamélyedéseinél felszeleteljük.

4. A krémhez a pudingport a tejjel és a kristálycukorral az előírás szerint sűrű krémmé főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, azután a porcukorral jól kikeverjük. Ugyancsak kikeverjük a kihűlt pudingot, majd apránként beledolgozzuk a cukros margarint és a rumot is.

5. Ezzel a krémmel egymáshoz *ragasztjuk* a tésztát úgy, hogy a fehéret a barna kövesse mindig. Így egy *méteres*, vagy két kisebb rudat kapunk.

6. A csokoládét a margarinnal vízgőzre téve felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, végül egyenletesen a tésztára kenjük. Megvárjuk amíg megdermed, alufóliába csomagoljuk és jól behűtjük. Tálaláskor kissé ferdén, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Jó tanács: Ha nincs két egyforma őzgerincformánk, akkor a tojásfehérjét külön verjük fel a tésztákhoz, nehogy összeessen, míg a másik lap sül.

kb. 40 szelet
2 óra 30 perc
339 kcal/szelet

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. december 30. (vasárnap) 21:43
    Én is kipróbáltam és csodás lett, pedig életem első ilyen próbálkozása volt! A tésztája nagyon finom! Az egész nagyon jól sikerült! köszönöm!
Receptválogatás
Világbajnok kelt tészták
Bukta, csiga, aranygaluska, pogácsa vagy kalács, a kelt tésztának nem lehet ellenállni. A jó recept persze fontos az arányok miatt, és néhány szabályt is érdemes betartani, a siker viszont garantált.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos húsvéti linzer Citromos húsvéti linzer
Narancsos-áfonyás kuglóf Narancsos-áfonyás kuglóf
Szilvalekváros süti Szilvalekváros süti
Napóleon torta Napóleon torta
Zserbópite csokidarabokkal Zserbópite csokidarabokkal
Nehéz sós teasütemény Nehéz sós teasütemény
Mandarinos tiramisu-torony Mandarinos tiramisu-torony
Csirkehúsos-zöldséges tortilla Csirkehúsos-zöldséges tortilla
Citromos húsvéti kekszek Citromos húsvéti kekszek
Krémes madártej szelet Krémes madártej szelet
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124237_szinek110.jpg A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre – egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124243_110hus.jpg Rakott sertésszelet gazdagon

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124239_110phar.jpg Barackos pohárdesszert

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124229_110leves.jpg Csirkeraguleves ropogós tésztával

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124235_citrus110.jpg Citruskörkép

Önmagában, gyümölcsléként, salátákhoz vagy desszertekhez – a következő, különleges citrusfélékből nem lehet eleget enni...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124233_tej110.jpg Ha a tej megbetegít...

Rengeteg értékes anyagot tartalmaz, mégis egyre többen vannak, akik nem fogyaszthatják. Lássuk, mi lehet a felelős a problémáért!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept