Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Metélőhagymás- szalonnás-kolbászos omlett

15 perc
egyszerű
olcsó
1 adag
Hozzávalók
  • 2 szelet bacon (vékony 10 cm -es)
  • 5-6 kolbász karika
  • 1 kis csokor metélőhagyma ( ha nincs friss, tasakos )
  • 3 tojás
  • 1 csipet bors

Elkészítés

  1. A megtisztított metélőhagymát apróra vágjuk, ha tasakos, nincs vele dolgunk. A szalonnát vékonyra csíkozzuk, és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk, a kolbászkarikákkal együtt.
  2. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük borssal, kicsit felverjük egy villával.
  3. A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, kolbászokat. A tojást ráöntjük a zsírra, rászórjuk a szalonnát, a kolbászokat, majd a hagymát. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss