Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Messinai rakott húsgombóc (Truscello)

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 8 db tojás
  • 20 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • aprított petrezselyem
  • 1/4 l húslevesalaplé
  • 50 dkg ricotta
  • bors
  • őrölt szegfűszeg

Elkészítés

    1. A húst tálba tesszük és megsózzuk. Hozzáadunk 3 db tojást és 2 ek reszelt sajtot, majd jól összekeverjük a zsemlemorzsával, ízlés szerinti mennyiségű petrezselyemmel és egy kevés alaplével. A masszából kis gombócokat formázunk, és a bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében kifőzzük néhány perc alatt.
    2. A ricottát összekeverjük a maradék sajttal és tojással, majd sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítjük.
    3. Egy tűzálló edény aljára gombócokat teszünk, és némi főzőlét öntünk rájuk. Elosztjuk rajtuk a ricottás keverék egy részét, majd folytatjuk a rétegezést, amíg az edény meg nem telik, majd a tetejét bőven megszőrjuk parmezánnal.Végül a truscellót 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig.
A szicíliai Messina város jellegzetes étele. Egytálételként és főfogásként fogyasztják.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin