Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mesés almás pite III.

MME MME
22 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír)
  • néhány ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 3 ek cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg zsemlemorzsa (vagy dió)
  • A tetejére:
  • vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen nagyobb (1/3-2/3 arányban).
  2. A reszelt almát megpároljuk ízlés szerinti mennyiségű cukorral, miután a leve elfőtt, fahéjjal ízesítjük és hagyjuk kihűlni. Kinyújtjuk a nagyobb tésztát 1,5 cm vastagra, a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük.
  3. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával vagy dióval (hogy az alma ne áztassa majd el a tésztát), rásimítjuk a tölteléket, majd ráfektetjük a másik, 1 cm vastagra kinyújtott tésztalapot.
  4. A tésztát villával megszurkáljuk, majd a tepsit előmelegített (180 fokos) sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük a süteményünket. Mikor már majdnem megsült a tészta, egy csomag vaníliás cukrot szórunk a tetejére, és így készre sütjük.

ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! - VÁLOGATÁS 

Ezek is érdekelhetnek