1. FUGU
A világ egyik legveszélyesebb étele a gömbhal, a fugu. A hal húsában, leginkább a májában olyan veszélyes neurotoxin található, amely végzetes bénulást okozhat. A vérkeringést nem károsítja, éppen ezért az ember végig a tudatánál van. Japánban a séfek évekig tanulják a fugu elkészítését. A halfajta amennyire veszélyes, annyira közkedvelt is az ázsiai szigetországban. Évente 10 ezer tonnányit halásznak.
2. Sannakji
Az élő bébi polipból felszolgált étel Koreában népszerű. A polipokat feldarabolják, de a karokon lévő szívókorongok azonban még aktívak és rátapadhatnak az ember torkára. Ha mégis kedvet kapnál ehhez a nem túl étvágygerjesztő ételhez, akkor gyorsan kell enni és alaposan meg kell rágni a falatokat.
3. Ackee
Jamaika nemzeti gyümölcse, a helyiek nagyon szeretik, de súlyos gyomormérgezést, kómát, sőt halált is okozhat, ha nem megfelelő gyümölcsöt fogyasztunk. Az ackee csak akkor fogyasztható, ha teljesen érett és magától szétnyílik.
4. Vérkagyló
Kínában nagyon népszerű a vérkagyló, de rengeteg vírus és baktérium telepszik meg benne. Súlyos betegségek kórokozói, példéul a hepatitis A-t, a hepatitis E-t, a tífuszt vagy vérhast lehet kapni a fogyasztása után.
5. Casu marzu
Az olasz eredetű rohadt sajt csak erős idegzetűeknek és erős gyomrúaknak ajánlott. A sajtot addig érlelik, amíg a legyek be nem lepik. A sajtot a lárvák erjesztik meg, ugyanakkor a bélfalat is kimarhatják.
6. BODZA
Az itthon is nagyon népszerű bodza is a világ egyik legveszélyesebb ételei közé tartozik. A növény levele, magja ciánt tartalmaz. Csak akkor szabad fogyasztani a bodzát, ha teljesen megérett, egyébként hasmenést, görcsöket okozhat.
7. VÖRÖS BAB
Bizony Bud Spencer kedvencével sem árt vigyázni. A vörös babot be kell áztatni, és legalább tíz percig kell főzni forrásban, különben a babban lévő fitohemagglutinin mérgezést okozhat.
8. SÁRGABARACKMAG
Gyerekkorodban neked is a kezedre ütöttek a nagymamádék, amikor megtörted a sárgabarack magját és a benne lévő fehér termést megetted? A barack magja cianogén-glükozidot tartalmaz, ami ciánmérgezést okozhat.