Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méregtelenítő diéta, amire Gwyneth Paltrow esküszik!

default user icon
MME
Gwyneth Paltrow 43 éves, ellenez minden plasztikai beavatkozást, mégis ragyogóan szép, és legalább tíz évet letagadhatna a korából. A hollywoodi színésznő a karcsúságának és szépségének titkát a különleges méregtelenítő diétájában látja.

A vékony és csinos színésznő két gyerekszülés után is éppen olyan csinos, mint a gyerekvállalás előtt volt. Ám Gwyneth nem csupán sovány, hanem erőtől sugárzó és izmos is – méregtelenítő diétájának éppen ez a lényege. Hogy ne csupán lefogyjunk, és erőtlenül örüljünk a kisebb méretű ruháknak, hanem a diéta közben életenergiáinkat is megőrizzük, sőt: olyan erőket szabadítsunk fel a Gwyneth-diéta által, amelyektől szuperhős erősségét érezzük magunkban. Ez a kúra kőkemény, de állítólag hatásos - 21 napnál azonban ne folytasd!

1. Indíts citromos vízzel!

Ébredés után közvetlenül igyunk meg egy pohár langyos citromos vizet. Vigyázni kell, hogy jó minőségű, friss citromot válasszunk ehhez. Ezzel a vitaminbombával feltöltjük a testünket, és ez jobb ébresztő, mint egy erős kávé.

2. Délelőtt ezt fogyaszd!

Gyógynövényteát, vagy szénsavmentes forrásvizet igyunk délelőtt, amelyek belülről tisztítják a szervezetünket.

3. Reggelire turmixolj!

Reggelire mandulatejes, vagy rizstejes gyümölcsturmixot javasol a szép színésznő: áfonyával, szederrel. A

rizstejes verzió jobban eltelít, tehát, ha reggel nagyon éhes vagy, akkor az utóbbi verziót válaszd.

4. Tízórai kókuszt!

Reggeli és ebéd között kókuszos teát igyál, mint Gwyneth. A kókusz B-, E-Vitamint tartalmaz, magnézium és nagy mértékű kálcium található benne, tehát erősíti a csontokat. Foszfor, D-vitamin tartalma is kimagasló, emellett magas az energiatartalma, fokozza az erőt, emiatt a sportolók rendszeresen fogyasztják. Enyhíti a bélgörcsöket, ezért az érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják.

5. Nyers salátát ebédelj!

Ebédre nyers salátát egyél gyömbérrel, előtte megengedhetsz magadnak miso levest, de szója nélkül. A salátát lehetőleg öntet és olaj nélkül válaszd, ha így nem esik jól, akkor óvatosan bánj az öntetetekkel: a majonézes verziót például felejtsd el!

6. Szotyizz, mint Gwyneth!

Uzsonnára Gwyneth azt javasolja, hogy egyél pirított tökmagot, vagy napraforgómagot, amelyek energiát adnak a nap folytatásához, mégsem telítenek el. Nem érzed magad tőlük nehéznek.

7. Vacsora hallal!

Vacsorára fogyassz zöldséglevest, és párolt halat, lazacot nyers zöldsalátával.

8. Jóéjtpuszi előtt...

Elalvás előtt egyél egy kis kanál olívaolajat, mert az segíti a tested belső hidratáltságát és a máj működését. Csak eleinte furcsa lenyelni az olajat, pár nap után megszokod, és nem jelent gondot a fogyasztása.

6 kacsúsító tipp, amit egészséges is leszel! >>>

Ez tilos a kúra alatt!
A 21 napos méregtelenítő diéta ideje alatt Gwyneth szigorúan kerülte a tejtermékeket, az alkoholt, a koffeintartalmú italok, a szénsavas italokat, és a narancslét is. 

A méregtelenítő kúra ideje alatt ne egyél burgonyát, padlizsánt, és paradicsomot sem – javasolj a hollywoodi színésznő. A fehér liszt és a fehér cukor természetes, hogy tiltólistán szerepel, de még a szója fogyasztását is érdemes kerülni a kúra alatt, mert túlságosan eltömíti, megterheli a gyomrot.

A méregtelenítés után

Hogyan tartsd meg a kúra alatt leadott kilókat, a méregtelenítés után csillogó bőrt? Gwyneth  a japán és a kínai konyhára esküszik: a sok zöldség, kevés fehérje, minimális szénhidrátbevitel híve. Persze az ázsiai konyhának is vannak tiltott elemei: a zsírban sült bundázott zöldségek, illetve a húsok, vagy a mogyorószósz sosem kerül az Oscar-díjas színésznő tányérjába, de a sushit, vagy a misolevest hetente többször választja. 

Így spórolj a kalóriákkal! >>>

Így fogyj le vidám és könnyedén a szétválasztó módszerrel >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss