Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplifőzelék

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. A feldarabolt zöldségeket lábasba tesszük, és felönjük kb. másfél liter vízzel úgy, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
  3. Amikor puha a burgonya, elkészítjük a rántást: egy kis lábasban, közepes lángon zsírt olvasztunk, belehintjük a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, és halvány rózsaszínesre pirítjuk, majd a még forrásban lévő krumplihoz öntjük, és pár perc alatt összefőzzük.
  4. Végül a főzelékbe öntjük a tejszínt, összekeverjük, forralunk rajta egyet, majd lehúzzuk a tűzhelyről. Fasírttal, sült húsokkal kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MENZÁS KRUMPLIFŐZELÉK:

Ezek is érdekelhetnek

Friss