Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Menzaklasszikus újragondolva: sajtos-tejfölös tészta két féle sajttal!

Ha villámgyors ebédre, vagy vacsorára vágysz, akkor a tészta mindig jó ötlet. A menzáról megmaradt kedvencünket, a sajtos-tejfölös tészta receptjét bloggerünk megbolondította két féle sajttal, baconnel. Vigyázat, a végeredménytől egészen biztosan éhes leszel!

Gyerek koromban, ha megkérdezték mi a kedvenc ételem, mindig a sajtos-tejfölös tészta volt a válasz, ami az évek múlásával sem változott, ez a fogás nálam az örök befutó. Ha ennék valami finomat, ha rossz a kedvem, vagy éppen örülök, egy finom sajtos tejfölös tészta, mindig illik az alakalomhoz... örök szerelem ez közöttünk... persze, ahogy teltek, múltak az évek, mindig fejlődött picit a recept és most, az éppen aktuzális kedvencet szeretném megosztani veletek.

Hozzávalók:

25 dkg gm száraztészta
15 dkg gouda sajt
5 dkg parmezán
3 ek lm tejföl
kis csokor aprított petrezselyemzöld
néhány szelet bacon
Ízlés szerint só

Elkészítés

1. A tésztát enyhén sós, lobogó sós vízben kifűzzük.
2. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, majd tányérra szedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kifőtt, leszűrt tésztát, majd hozzáadjuk a gouda sajtot, átforgatjuk.
3. Hozzá adjuk a parmezánt, ismét átforgatjuk, sózzuk, majd rákanalazzuk a tejfölt és összekeverjük.
4. Összepirítjuk pár perc alatt, megszórjuk petrezselyemmel és felaprított, pirított baconnel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Gluténmentes GastroHobbi recepteket itt találsz >>> 

Ezek is érdekelhetnek