Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mentás zöldborsókrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg zöldborsó (fagyasztott)
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 1 l víz
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 1/2 marék mentalevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek tejszín

Elkészítés

    1. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldborsó nagy részét - egy keveset meghagyunk a díszítéshez - , majd alaposan megkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
    2. A maradék zöldborsót blansírozzuk. A blansírozó vízzel felöntjük a zöldborsót. (Ha a blansírozó víz nincs 1 liter, öntünk még hozzá vizet.) Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Egy botmixerrel krémesre mixeljük, majd leszűrjük.
    3. Friss bazsalikommal, mentával és petrezselyemmel megszórjuk. Ismét összemixeljük, majd még egyet rottyantunk rajta a tűzhelyen.
    4. A blansírozott zöldborsót a tányér aljára halmozzuk, majd ráöntjük a krémlevest, és a tejszínnel, valamint a friss zöldfűszerekkel díszítjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    ZÖLDBORSÓKRÉM PIRÍTÓSSAL>>> 

    TEJSZÍNES ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin