Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mentás torta caprese (cukor- és gluténmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 7,5 dkg mentás cukormentes csokoládé (hipermarketekben kapható)
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat és a nyírfacukrot hozzáadjuk a tojássárgájához, és elkeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A csokikat gőzfürdőn megolvasztjuk.
    2. A sütőport, a mandulaliszttel külön tálban összekeverjük. A kissé meghűlt, olvasztott csokit beleöntjük a tojássárgájába, majd beleforgatjuk a fehérjét óvatosan. Végül a mandulalisztet is hozzáadjuk, nagy forgató mozdultatokkal, hogy ne törjön össze a hab.
    3. Egy 15 cm-es tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 35 percig sütjük. Akkor jó, ha már repedezik a teteje. Porrá őrölt nyírfacukorral  díszítjük.

      EZERFÉLE TORTA >>>

      ERITRIT, XILIT, FRUKTÓZ ÉS STEVIA - TESZTELTÜK A CUKORPÓTLÓKAT >>> 

Megjegyzés

A diétázók és a lisztérzékenyek is fogyaszthatják ezt klasszikus nápolyi desszertet, amit mentával bolondítottam meg.

dankoerika
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes