Keress receptre vagy hozzávalóra

Sült édeskömény olívás öntettel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag eisberg Verona Mix
  • 2 db édesköménygumó (közepes)
  • 10 dkg olívabogyó (zöld, magozott)
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek menta (aprítva)
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk málnaecet

Elkészítés

    1. Az édesköményt forró sós vízben kb 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetve, félbevágva vajban megpirítjuk. A vajból kiszedve félretesszük, és a maradék vajon a zsemlemorzsát is megpirítjuk.
    2. Az olívabogyókat egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a málnaecetet, mentát, illetve az extra szűz olívaolajat .
    3. A salátát  ezzel a dresszinggel leöntjük, a tetejére pedig a pirított morzsával szórt édesköményt helyezzük.

    Szeretnél többet tudni a salátákról, új recepteket keresel? Akkor a salatazz.hu oldal neked szól! Csatlakozz hozzánk a facebookon is! Salátázz!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin