Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás meggyszelet

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
15 adag

Elkészítés

  1. A tejszínt kevergetve megmelegítjük a felaprított mentás étcsokoládéval, ha felforrt, egy keverőtálba öntjük, és időnként megkeverve hagyjuk kihűlni. Letakarva betesszük a hűtőbe pár órára.
  2. A meggyet kimagozzuk. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tojásfehérjét a kétféle cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját összedolgozzuk a keményítővel, a sütőporral, a kakaóporral és a liszttel. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és170 fokon 15 percig sütjük.
  3. A kihűlt tésztalap harmadát levágjuk, összemorzsoljuk. A meggyet apróra vágjuk, és elosztjuk a tésztán.
  4. A csokis tejszínt felverjük, habzsákba töltjük, a meggyre nyomjuk, majd megszórjuk a morzsával. Behűtve, felszeletelve tálaljuk. 

MEGGYES SZELET EGYSZERŰEN>>> 

VANÍLIAKRÉMES MEGGYES KOSÁRKA>>> 

KRÉMES MEGGYTORTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss