Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mentás meggyszelet

default user icon

Hozzávalók

  • 6 dl habtejszín
  • 40 dkg mentás étcsokoládé
  • 1 kg meggy
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk kakaópor
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítés

    1. A tejszínt kevergetve megmelegítjük a felaprított mentás étcsokoládéval, ha felforrt, egy keverőtálba öntjük, és időnként megkeverve hagyjuk kihűlni. Letakarva betesszük a hűtőbe pár órára.
    2. A meggyet kimagozzuk. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tojásfehérjét a kétféle cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját összedolgozzuk a keményítővel, a sütőporral, a kakaóporral és a liszttel. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és170 fokon 15 percig sütjük.
    3. A kihűlt tésztalap harmadát levágjuk, összemorzsoljuk. A meggyet apróra vágjuk, és elosztjuk a tésztán.
    4. A csokis tejszínt felverjük, habzsákba töltjük, a meggyre nyomjuk, majd megszórjuk a morzsával. Behűtve, felszeletelve tálaljuk. 

    MEGGYES SZELET EGYSZERŰEN>>> 

    VANÍLIAKRÉMES MEGGYES KOSÁRKA>>> 

    KRÉMES MEGGYTORTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin