Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás hab eperrel

MME MME
1/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és lefedve betesszük a hűtőbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Felét (a nagyobb szemeket) vékony szeletekre vágjuk, a másik felét a cukorral botmixerrel összetörjük. A mentát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés: Az eperpürét a zselatinhoz öntjük, és felmelegítjük (nem forraljuk). Félrehúzzuk, belekeverjük a mentát, és beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy réteg krémet 4 nagyobb pohár (pl. whiskys pohár) aljára simítjuk. Az eperszeletekkel kirakjuk a pohár szélét (odatapasztjuk a széléhez), négy szelet kivételével a többit a krémre fektetjük, és szétosztjuk rajtuk a maradék krémet. A tetejére még egy-egy eperszemet fektetünk, egy-egy mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 227 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss