Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás-epres piskótatekercs

60 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A piskótatekercshez:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg eper
  • 2-3 ek porcukor
  • 20 db mentalevél
  • 2 tk mentalikőr
  • 2 tk eperszirup

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük 6 dkg porcukorral. Ezután a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral. A fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 1 cm vastagon elterítjük, majd forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, üresen oda-vissza tekerjük néhányszor. Levesszük a sütőpapírt, majd feltekerve hagyjuk kihűlni.
  2. A mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a habtejszín és a cukrot, és robotgéppel felverjük. A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém kétharmadával, rátesszük a feldarabolt vagy egész eperszemeket és néhány darab mentalevelet, majd feltekerjük.
  3. A maradék krémet elfelezzük, az egyiket a likőrrel, a másikat az epersziruppal ízesítjük, majd felváltva a tekercs külső részére kanalazzuk. Eperszelettel és mentalevéllel díszítjük. Hűtve tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss