A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük 6 dkg porcukorral. Ezután a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral. A fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 1 cm vastagon elterítjük, majd forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, üresen oda-vissza tekerjük néhányszor. Levesszük a sütőpapírt, majd feltekerve hagyjuk kihűlni.
A mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a habtejszín és a cukrot, és robotgéppel felverjük. A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém kétharmadával, rátesszük a feldarabolt vagy egész eperszemeket és néhány darab mentalevelet, majd feltekerjük.
A maradék krémet elfelezzük, az egyiket a likőrrel, a másikat az epersziruppal ízesítjük, majd felváltva a tekercs külső részére kanalazzuk. Eperszelettel és mentalevéllel díszítjük. Hűtve tároljuk.