Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk, magját, magházát kikaparjuk, meghámozzuk, gerezdekre, majd kockákra vágjuk. Levével együtt lábasba tesszük, citromlével, almaecettel meglocsoljuk. Amennyiben sok a dinnyelé, veszünk ki belőle, amivel a főzés közben szabályozhatjuk a sűrűséget. Hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük a citromkarikákkal együtt.
Kissé összeturmixoljuk, és a mentalevelekkel együtt pár percig forraljuk, majd üvegekbe töltjük. Tetejére tehetünk citromkarikát vagy csipetnyi citromsavat. Kihűlés után másnap zárjuk le az üvegeket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre