Elkészítés: A kuszkuszt egy salátástálba tesszük, megszórjuk sóval és borssal, összekeverjük szárazon, majd leforrázzuk 5 dl forró vízzel. Lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.
Közben a paradicsomot nagyon apróra felkockázzuk. A citromok kifacsart levét, az olívaolajat, a mustárt az 5 fűszer-keveréket összekeverjük.
A mentát és a petrezselymet finomra vágjuk, a kuszkuszhoz adjuk a paradicsommal és a fűszeres citrom-olaj keverékkel, alaposan összeforgatjuk, lefedjük, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
Tálalás előtt alaposan összeforgatjuk, megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesíthetjük. Grillezett húsok, halak mellé tökéletes nyári köret.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre