Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Lefedjük, majd kis lángon 10–12 percig főzzük.
A leveshez adjuk a mentalevelek felét, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül a tetejére szórjuk a feldarabolt, száraz serpenyőben megpirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk.
Ha nem kedveljük a menta jellegzetes ízét, helyettesítsük a semlegesebb ízű petrezselyemmel. Igazán elegáns lesz a leves, ha bacon helyett ropogósra sütött serrano vagy prosciutto sonkát használunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre