Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mentás borsóleves ropogós baconnel

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 4 tk olaj
  • 40 dkg zöldborsó
  • 8 dl húsleves-alaplé
  • 12 db mentalevél
  • 4 ek tejszín
  • 4 szelet bacon
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Lefedjük, majd kis lángon 10–12 percig főzzük.

    2.

    A leveshez adjuk a mentalevelek felét, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül a tetejére szórjuk a feldarabolt, száraz serpenyőben megpirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk.

Ha nem kedveljük a menta jellegzetes ízét, helyettesítsük a semlegesebb ízű petrezselyemmel. Igazán elegáns lesz a leves, ha bacon helyett ropogósra sütött serrano vagy prosciutto sonkát használunk.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes