Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás borsóleves ropogós baconnel

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Lefedjük, majd kis lángon 10–12 percig főzzük.

2.

A leveshez adjuk a mentalevelek felét, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül a tetejére szórjuk a feldarabolt, száraz serpenyőben megpirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk.

ZÖLDBORSÓPÖRKÖLT ÖRÖMMEL - HÚSMENTES MAGYAROS VACSORA, AMIT IMÁD MAJD A CSALÁD!>>> 

HA UNOD A FELVÁGOTTAT: ZÖLDBORSÓ PÁSTÉTOM EGYSZERŰEN!>>> 

30 PERCES LAKTATÓ VACSORA FILLÉREKBŐL, AMIT MINDEN GYEREK IMÁD: ZÖLDBORSÓFŐZELÉK MINI TÜKÖROJÁSSAL>>> 

Ha nem kedveljük a menta jellegzetes ízét, helyettesítsük a semlegesebb ízű petrezselyemmel. Igazán elegáns lesz a leves, ha bacon helyett ropogósra sütött serrano vagy prosciutto sonkát használunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss