Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mentás borsóleves rántott mozzarellával

Hozzávalók

  • 20 dkg zöldhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 70 dkg zöldborsó
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 7 dl húslevesalaplé
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg panko morzsa
  • 0,4 dl olívaolaj
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 csokor bazsalikom

Elkészítés

    1.

    A zöldhagymát, a mentát, a petrezselymet, valamint a bazsalikomot felaprítjuk. A burgonyát felkockázzuk.

    2.

    Az olajat felforrósítjuk, és a hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a burgonyát, a zöld fűszereket és a borsót. Felöntjük 7 dl levessel, belekeverjük a vajat, majd felforraljuk, és közepes lángon 20 percig főzzük. Végül turmixoljuk.

    3.

    A mini mozzarellát alaposan lecsepegtetjük. A tojásokat felverjük, a lisztet egy másik tálba tesszük, egy harmadikba pedig a panko morzsát. A mozzarellagolyókat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatjuk, és a felforrósított olajban megsütjük őket. A levessel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin