Mentás almazselé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 8 db 2 dl-es üveghez:
  • 6 dkg friss menta
  • 30 dkg savanyú alma
  • 2,5 dl almabor
  • 1 citrom leve
  • 1 kg befőző cukor

Elkészítés

    Előkészítés: A mentát leöblítjük, szárazra rázzuk, kb. 15 levelet félreteszünk, a többit fél liter forró vízzel leöntjük, és lefedve 30 percig állni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük.

    Elkészítés: A mentás vizet leszűrjük, a levet összekeverjük a borral, a citromlével, hozzáadjuk az almát és a befőző cukrot. Kevergetve felforraljuk, és a forrástól számítva 4 percig rotyogtatjuk. Három perc elteltével belekeverjük a félretett mentaleveleket. A levet az üvegekbe szedjük, lezárjuk, és kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Hűlés közben többször megfordítjuk az üvegeket, hogy a menta ne süllyedjen le az aljára.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin