Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei tésztaétel - egy kis csavarral!

Ez a fogás gyorsan elkészül, ízekben gazdag és még laktató is. Ennél több aligha kell - asztalra vele!

 

Az a baj ezzel a tésztával, hogy épp reggel 9 óra van és én most írom ezt a posztot. Konkrétan mindjárt éhen halok, főleg, hogy nézegetem a képet, írom a hozzávalókat, meg az egész ügymenetet.

Szóval éhes vagyok, de közben az emlékek meg megrohannak, hogy mennyire nagyon finom is volt ez a kis kagylóvarázs.

Alapvetően két fajta tésztát szoktam főzni: penne és spagetti. Pedig régen anyukám mindig ezerféle tésztát főzött: más volt a sajtos tésztához, a gomba pörkölthöz, a milánóihoz, a sima pörkölthöz - és még sorolhatnám.

De, valahogy, elmaradtak nálam a nagy klasszikusok, a krumplis tészta, a vargabéles és így csak ez a két fajta tészta kapott szerepet. Amikor ez a borsós, gombás tészta elkészült, valahogy megvilágosodtam: van élet ezeken is túl, és a kagylótészta az egyik legcsodálatosabb dolog a világon.

Most viszont mindjárt éhen veszek, szóval ti csak menjetek szépen főzni, én meg kerítek valami harapnivalót! :)


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 fej vöröshagyma
500 g gomba
300 g zöldborsó (fagyasztott)
1 csokor bazsalikom

A kamrából:
4 ek olívaolaj
2 ek paradicsompüré
1 tk kristálycukor
400 g daraboltparadicsom-konzerv

bors
2 db babérlevél
400 g kagylótészta


1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott gombafejeket, a paradicsompürét, továbbá a cukrot, és kissé pirítsuk le. Azután forgassuk bele a darabolt paradicsomot a levével együtt, ízesítsük egy kevés sóval, borssal, valamint a babérlevelekkel, és közepes lángon, lefedve főzzük 10 percig. Végül adjuk a raguhoz a felengedett borsót, és főzzük további 5 percig.

2. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Távolítsuk el a raguból a babérleveleket, és forgassuk bele a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. A durvára vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 671 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/7. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss