Elkészítés: A spagettit kifőzöm sós vízben. Közben a fokhagymát megpucolom és összezúzom. A tésztát leszűröm. Amíg lecsöpög, az olívaolajat nagyobb serpenyőben kis lángon felhevítem, hozzáadom a fokhagymát és a tördelt vagy darált paprikát, és csak nagyon rövid ideig rotyogtatom, mert a fokhagyma hamar megbarnul. Hozzácsapom a tésztát, átforgatom és már ehetjük is. A klasszikus olasz recept szerint parmezánnal jól megszórva, de tejföllel is ellenállhatatlan finomság.
Az étel olasz neve spaghetti all aglio, olio e peperoncino - fokhagymás, olajos, paprikás spagetti. A fanyalgó férjeket - csak ennyi a vacsora? - is lehengerli!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre